Táborozási útmutatók 4 fejezetben

Reméljük, hamarosan melegszik az idő, és most még furcsa belegondolni, de egyre közeledik a nyári szünet első napja. Sok szülőnek okoz komoly fejtörést, hogyan töltse a gyermek a nyári időszakot.

Manapság számtalan nyári tábor között válogathatunk, melyek változatos programokkal várják az érdeklődőket. Egy biztos: minden szülő azt szeretné, ha a gyermeke tartalmasan töltené a nyári szünidőt.

Bizonyára sokan emlékeznek a gondtalan gyermekkorra, a szabadan töltött időre, a felhőtlen szórakozásra. Nem is olyan régen a homokvár építés és a bújócska szerves részét képezték a gyermekek szabadidős tevékenységeinek.

Manapság azonban más a helyzet. A családok életvitelében végbement változások egyértelmű következménye, hogy a gyermekek sokkal kevesebb időt töltenek a szabadban, mint a korábbi generációk és sokkal szívesebben játszanak videojátékokkal a szoba hűvösében.

Kutatások kimutatták, hogy a gyermekek többsége sokkal több időt tölt „képernyő előtt”, mint az ajánlott maximum 2 óra. Egy 2009-es ausztrál tanulmány szerint a 10-12 éves gyermekek fele naponta kevesebb mint 1 órát tölt a szabadban. Ez meglehetősen kevés, figyelembe véve azt a tényt, hogy a szabadban eltöltött idő rendkívül pozitív hatással van a gyermekek testi és mentális fejlődésére.

4 fejezetből álló írásunkban szeretnénk a szülőknek segítséget nyújtani gyermekük nyári szünidejének tervezésében:

  •  
  •