Vízi tábor - Miért kell a víz a gyereknek?

Miért kell a víz a gyereknek?

Minden szülő egyik álma, hogy a gyermek megtanuljon úszni. Vannak, akik már egész kisgyermekkorban elkezdik az oktatást, és vannak, akik iskolás korra hagyják ezt. Azt azonban mindkét esetben bizonyos, a gyermek imádni fogja a vizet.

Épp ezért jött létre a vízi tábor, ahol a gyermekek nem csak úsznak, de megtanulnak kajakozni, csapatban dolgozni, tábortüzet rakni, és mindeközben feledhetetlen barátságokat kötnek egymással.

Kajak, kenu az igazi kihívás

Míg a szülő a helyi adottságok miatt eddig csak úszni tudta elvinni a gyermeket, most lehetőség nyílik arra, hogy a tábor minden napján kajakozni, kenuzni tanuljanak a gyerekek. Ennek szakmai felügyeletét az Építők Kajak Kenu Club adja, mely nem csak összeszedettségéről híres, de számtalan hazai olimpikont is kineveltek már, így a gyermek teljes biztonságban lesz a felügyeletük alatt.

Vízbe a gyerekkel

Sokan tapasztalták már, hogy az igazi kikapcsolódás a gyermek számára nem más, mint a víz közege. Nem véletlenül. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a gyermek másik, és nem másodlagos közege a víz. Ezért is van, hogy könnyen megtanulnak úszni, és sokszor a hideg tóban is képesek órákat ugrálni és játszani.

Szülő-gyermek bizalom a vízre építve

Nincs annál magasztosabb érzés a gyermek számára, mint amikor a szülő, aki óvja, félti a gyermekét, elengedi egy vizes kalandtáborba. Nem véletlenül. Egyrészt a szülő ebben a pillanatban bizalmat szavaz a gyermek úszás tudásának, melyet a gyermek örömmel vesz majd tudomásul. Teljesen más érzés az úszás oktatáson azt hallani, mennyire ügyes, és milyen szépen fejlődik, és más “kézbe” kapni a bizalmat. Ennek pedig egyik alappillére nem más, mint, hogy megbízunk annyira a gyermekünkben, hogy részt vehet egy ilyen táborban.

vízi tábor

Egyrészt benne van az elszakadás, a bizalom a tudása és úszás teljesítménye iránt, és nem utolsó sorban a tudat a szülő felől, hogy a gyermek majd megállja a helyét, és képes nélkülünk is helyt állni ebben az időszakban.

És bizony, míg a szülő a szeme sarkából törölgeti a könnycseppeket, addig a gyerekek dagadó önbizalommal, nevetve vetik bele magukat a teljesen biztonságos vízi kalandtáborba, ahol lesz majd tábortűz, kirándulások, játékok, és víz, víz és víz.

  • 59
  •